İİBF bahçesinde düzenlenen Mezunlar Buluşmasına AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Prof. Dr. Murat Peker ve Prof. Dr. Yılmaz Yalçın, İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Cemil Demir, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, öğretim üyeleri ve İİBF mezunları katıldı.

Mezunlar buluşmasında konuşma yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin AKÜ’nün kurucu fakültesi olduğunu söyledi.  AKÜ’nün 50. yıl kutlamalarını kurucu fakülte olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde organize edileceğini ifade eden Kandemir, “Çünkü kurucu fakülte biziz. Böyle olunca biz 30. yıl etkinliğinde üniversitemizin 30. yılına denk gelen mezunları davet etmek istedik. Her aradığımız eski mezunumuz böyle bir şeyden çok memnun olacaklarını ifade ettiler. Sosyal medyada da altyapımızı oluşturduk. Mezun web sayfamızı kurduk. İİBF olarak mezunlar sayfasını oluşturacağız. Her bölümden bir asistan görevlendireceğiz ve yıl bazında mezunlarımıza ulaşacağız. Önümüzdeki sene de mezunlarımızı bir araya getirip aynı bu şekilde pilav şenliğini sürdürmek istiyoruz. Eski hocalarımız hatırlarlar, biz Şuhut yolundayken her sene bir mezuniyet töreni ve pilav şenliği yapardık. Dolayısıyla eski günleri tekrar yad etmek istiyoruz” diye konuştu.

“Mezunlar buluşması kurumsal kültür haline gelecek”

Mezunlar buluşmalarını kurumsal kültür oluşturarak devam edeceklerini belirten Kandemir, “Mezun öğrencilerimizin çoğunun iyi yerlerde olduğunu duyuyoruz. Bundan da çok memnun oluyoruz. Kurumsal kültür bir anda oluşmuyor. Bizim ciddi bir altyapımız var. Bu kültürü oluşturacak olanlar da mezunlar. Biz öğretim üyesi olarak burada çalışıyoruz ama buradan başka yere gidince başka bir üniversitenin hocası olabiliriz. Mezun olarak siz buranın mezunusunuz, ömür boyu buranın mezunu kalacaksınız. Sizin vasıtanızla biz bunu daha kurumsal hale getirdiğimizde mezunlarımıza istihdam sağlama, staj ve burs imkanı gibi faaliyetler de düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Mezunlar Buluşması”, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş tarafından misafirlere pilav ikramının ardından mezunların Ahmet Karahisari Kampüsünü ziyareti ile devam etti ve 10 Eylül Cumartesi günü Frigya turu ile etkinlik sona erdi.

Etkinlikten görseller:

 

https://haber.aku.edu.tr/2022/09/12/rektor-karakas-iibf-mezunlar-bulusmasina-katildi/

13 Eylül 2022, Salı 1153 kez görüntülendi