İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Profesörler Kurulu’nun 12 Ekim 1974 tarih ve 23 sayılı kararı ile kurulmasına karar verilen “Afyon Maliye Muhasebe Yüksekokulu” şu anda  Afyon Lisesinin köşesindeki binada 1974-1975 öğretim yılında 350 öğrenci ile eğitime başladı. Kuruluşundan birkaç yıl sonra “Afyon Mali Bilimler Fakültesi” adıyla eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren okulun statüsü 1982 yılında yeniden değişti.

1982 yılında yükseköğretimde yapılan yeni düzenlemelerle Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, Anadolu Üniversitesi olarak yeniden yapılanırken, “Afyon Mali Bilimler Fakültesi” de Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı “Afyon Maliye Muhasebe Yüksekokulu” olarak eski haline dönüştürüldü. 1987 yılında tekrar fakülte haline dönüştürülerek “Afyon İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi” adını aldı.

11 Temmuz 1992 tarihinde Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin Kuruluş Kanununun Resmi Gazetede yayımlanması ile bağlantısı ve adı değişerek Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesinin Rektörlüğüne bağlı olarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürüldü.

“İktisat”, “Maliye” ve “İşletme” bölümleri ile eğitime devam ederken Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 13 Nisan 2006 tarihindeki 8932 ve 8933 no’lu izinleriyle “Uluslararası Ticaret ve Finansman” ve “İngilizce İşletme” bölümleri açılmıştır. 18.08.2008 tarihinde Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın 22329 sayılı kararı ile Kamu Yönetimi bölümü açılmış, 2016 yılında bölüm ismi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi olarak değişmiştir. İngilizce İşletme bölümü YÖK Yürütme Kurulunun 26.12.2018 tarihli kararıyla, İşletme bölümüyle birleşmiştir. İngilizce İşletme, İşletme bölümü çatısı altında program olarak eğitim hayatına devam etmektedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi beş bölümle ANS Kampüsünde eğitimine devam etmektedir.

16 Şubat 2016, Salı 3840 kez görüntülendi