Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı kutlamaları kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından Sabri Bektöre konferans salonunda “Kariyer Günleri Mezunlarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor” etkinliği düzenlendi.

Kariyer Günleri programının açış konuşmasını yapan İİBF Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Fişne, Kariyer Günleri etkinliğinin ilkini gerçekleştirdiklerini devamının geleceğini söyledi. Fişne, “Daha önce kamu yönetimi bölümü adı altında öğrencilerimizi yetiştiriyorduk daha sonra siyaset bilimi kamu yönetimi olduk. İlk mezunlarımızdan bu yana değişik mezunlarımızdan 3 mezunumuz var. Bu haftanın konseptinde özel sektörde kariyer yapan öğrencilerimiz var. Önümüzdeki haftalarda kamuda kariyer yapmış öğrencilerimizle sizi buluşturacağız” diye konuştu.

“Amacımız öğrencilerimizi mezuniyet sonrasına hazırlamak”

Kariyer Günleri etkinliklerinde amaçlarının öğrencileri fiziksel ve psikolojik olarak mezuniyete hazırlamak olduğunu ifade eden Fişne, şunları belirtti:

“Amacımız sizi mezuniyet sonrasına psikolojik ve fiziksel olarak hazırlamak. Yani ne çalışmanız, ne okumanız gerekiyor, mezunlarımız gözünden onlardan tavsiyeler almanızı istiyoruz. Psikolojik olarak da nasıl bir süreç yaşanıyor, iş bulmanın sıkıntıları neler onlara hazırlık yapmanızı istiyoruz. Pandemi sonrasında etkinliklere daha ağırlık veriyoruz. Aynı zamanda mezuniyet sonrası hazırlamaya ağırlık veriyoruz. Onun için kariyer planlaması dersini aktif hale getirdik. O ders kapsamında kariyer günlerini düzenliyoruz. Programımıza katılan 3 öğrencimizin de bende ayrı ayrı anıları var. 3’ünü de ben net hatırlıyorum, başarılı öğrencilerimdi. Öğrencilerin bir yere gelmiş olması tekrardan karşılaşıyor olmak, biz hocalar için çok güzel bir an.10 yıl sonra sizlerden bu programı yapıyor oluruz.”

Açış konuşmasının ardından Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Araş. Gör. Şenol Gündoğdu’nun moderatörlüğünde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden farklı yıl mezunlarının kariyer planlamaları, mezuniyetten sonra karşılaşılan zorluklar ve tavsiyelerin yer aldığı panele geçildi.

“Kariyer Günleri Mezunlarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor” etkinliği soru cevabın ardından sona erdi.

 

“Kariyer Günleri Mezunlarımız Öğrencilerimizle Buluşuyor” Etkinliği Gerçekleştirildi

 

 

12 Ekim 2022, Çarşamba 296 kez görüntülendi