Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın katılımıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) 50. yıl flama töreni gerçekleştirildi.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın yanı sıra önceki dönem Rektörlerinden Prof. Dr. Halim Sözbilir, İİBF Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Hale Fulya Kaya ve Dr. Öğretim Üyesi Ali Balkı ile birlikte öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

“Fakültemizde katılımcı bir dönüşüm başlatmak istiyoruz”

Törenin açış konuşmasını yapan İİBF Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş, fakültede daha katılımcı bir gelecek oluşturmak için bir dönüşüm başlatmak istediklerini belirtti. Demirtaş, “50. yılına kadar çok ciddi katkıları olan hocalarımız yanımızda. Her ne kadar sembolik bir tören gibi olsa da fakültemizde daha katılımcı bir gelecek oluşturmak için bir dönüşüm de başlatmak istiyoruz. Değerli öğrencilerimizden özellikle etkinliklerimize katılmalarını ve bir geri dönüşte bulunmalarını rica ediyoruz. Kendim de bir mezunu olarak 25 yılına şahit olduğum bu fakültede 50. yılı kutladığım için ayrıca mutluyum. 50. yılın hakkını vereceğimiz bir dizi etkinlik başlayacak. Bunlardan ilki flama törenimiz” diye konuştu.

50. yıl kutlamaları başladı

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise İİBF’nin 50. yıl törenlerini başlattıklarını söyledi.  Kurumsallaşmayı sağlamak için 50 yılın önemli bir hafıza olduğunu ifade eden Karakaş, şunları söyledi:

“Göndere flamanın çekilmesiyle birlikte 50. yıl kutlama başlayacak. 50 yıl yarım asır demek; bir kurum açısından önemli bir hafıza. Kurumsallaşmayı sağlayacak bir dönemi ifade ediyor. Bu 50 yıla şahitlik etmiş hocalarımız aramızda. Fakültemiz bir yandan da kendi yöneticisini yetiştirecek duruma geldi. Şu anda atadığımız dekanımız bu fakülteden mezun. Lisans ve diğer akademik çalışmalarını fakültemizde yaparak bugün dekanlık koltuğunda oturuyor. İİBF akademik düzeydeki yetkinliğinin yanı sıra kuruluşundan itibaren geçen 50 yıllık süre zarfında kamu ve özel sektörde önemli noktalarda görev alan pek çok mezunu olan bir fakültedir. Bütün bunlar bir kurum açısından gurur duyulacak gelişmeler. Ben 50. yılın hayırlı olmasını  ve tüm Fakülte paydaşlarına kutlu olmasını diliyorum. Bu süreçte kuruma emeği geçen vefat edenlere Allah’tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı ömürler diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, önceki dönem AKÜ Rektörü ve İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halim Sözbilir, öğretim elemanları ve öğrencilerle birlikte 50. Yıl flamasını göndere çekti.

Etkinlik tatlı ikramının ardından sona erdi.

 

 

 

13 Mayıs 2024, Pazartesi 76 kez görüntülendi