Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından “Birinci Yılında Gazze Soykırımı” temalı bir panel düzenlenmiştir. Fakültenin 50. yılı etkinlikleri kapsamında Sabri Bektöre Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, Filistin-İsrail meselesi çeşitli boyutlarıyla ele alınmıştır.

Panelin açılış konuşması İİBF Dekan V. Prof. Dr. Gökhan Demirtaş tarafından yapılmış ve fakültenin 50 yıllık tarihine vurgu yapılmıştır. Panelde, Gazze’de yaşanan trajedinin ekonomik, sosyal ve politik boyutları değerlendirilmiştir.

Moderatörlük, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir tarafından yapılmış; Prof. Dr. Mustafa Fişne ve Dr. Öğretim Üyesi Zelkif Polat panelist olarak yer almıştır. Etkinlik boyunca, Gazze’de yaşanan ekonomik eşitsizlikler ve uluslararası hukuk açısından Filistin meselesi tartışılmıştır.

Panel, katılımcıların soruları ile sona ermiştir. Tüm akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür edilerek bir sonraki etkinlikte görüşmek dileğiyle program sonlandırılmıştır.

Haberin detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

08 Ekim 2024, Salı 26 kez görüntülendi