Sevgili öğrencilerimiz; 2022-2023 yaz okulu uygulamasında, ön kayıt sonrasında açılması  muhtemel derslerin listesi aşağıda yer almaktadır. Kesin kayıtların tamamlanmasının ardından yeterli başvuru yapılan dersler açılacak ve ders proğramı bu siteden  duyurulacaktır.

Daha önce önkayıt sisteminde yapılan ders seçim işlemleri,  resmi nitelikte olmayıp,  yaz okulunda ders almak isteyen tüm öğrencilerin, 17-21 Temmuz 2023 tarihleri arasında yaz okulu kesin kayıt işlemlerini yapmaları gerekmektedir.

Kesin kayıtlarından sonra da  dersin açılmaması durumunda ödeyeceğiniz ücret iade edilir. Kesin kayıtlardan sonra açılmasına karar verilen dersler için iade işlemi gerçekleştirilmez.

Yaz okulu kesin kayıtları 17-21 Temmuz 2023 tarihleri arasında öğrenci bilgi sistemi (https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx) üzerinden yapılacaktır.

Öğrencilerimiz, güz ve bahar dönemlerinde olduğu gibi bu adresten sisteme giriş yaparak ders işlemlerinden istediği dersleri seçtikten sonra yansıyan ücreti Vakıfbank şubesine giderek öğrenci numaralarını gişe görevlisine söyleyip, veya atm veya internet bankacılığından ödedikten yaklaşık 30 dakika sonra tekrar sisteme giriş yaparak kesinleştirme işlemini gerçekleştirecek ve danışman onayını takip edeceklerdir.

NOT: 22 Haziran-09 Temmuz 2023 tarihleri arasında önkayıt yaptıran üniversitemiz dışından ders alacak misafir öğrenciler, yaz okulu kesin kayıt tarihlerinde obs.aku.edu.tr ve/veya ogrenci.aku.edu.tr adreslerinden verilecek linkten öğrenci numaralarını ve şifrelerini öğrenerek (https://obs.aku.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx) adresinden giriş yaparak yukarıda belirtildiği şekilde ders seçme işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

2022- 2023 YAZ OKULU AÇILMASI MUHTEMEL DERS LİSTESİ

YAZ OKULU ÜCRETLERİ

DANIŞMAN LİSTESİ

Ortak zorunlu dersler, Yaz Okulunda aşağıda belirtilen birimlerde yürütülmek üzere ortak olarak açılacaktır.

 

Ortak Zorunlu Dersin Yürütüleceği Birim Ortak Zorunlu Dersin Adı
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Türk Dili I – Türk Dili II
Eğitim Fakültesi Yabancı Dil I – Yabancı Dil II

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II

İslami İlimler Fakültesi Temel Bilgi Teknolojileri Kullanımı ve bu kapsamdaki dersler

 

 

Pedagojik Formasyon Seçmeli Dersleri, Yaz Okulunda Fen Edebiyat Fakültesinde yürütülmek üzere ortak olarak açılacaktır.

 

Pedagojik Formasyon Dersinin Yürütüleceği Birim Pedagojik Formasyon Dersinin Adı
Fen Edebiyat Fakültesi Eğitime Giriş
Öğretim Teknolojileri
Öğretim İlke ve Yöntemleri
Eğitim Psikolojisi
Rehberlik ve Özel Eğitim
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
Özel Öğretim Yöntemleri
Sınıf Yönetimi

 

 

12 Temmuz 2023, Çarşamba 4118 kez görüntülendi